kolmapäev, 26. august 2009

Tuunikala-kreveti võileivatort

Kuna sõbrannad olid lubanud mulle sünnipäeva puhul külla tulla, näris mind mure mida neile süüa pakkuda. Mulle meenus kohe, et Eliisa on pakkunud imemaitsvat võileivatorti ning uurisin siis tema käest kohe välja, et kuidas ta tavaliselt teinud on. Aitäh abi eest, sest see oli tõesti mahlane ja mõnus võileivatort! Tordi tegin valmis eelmisel õhtul, sest siis on serveerimise ajaks ta mõnusalt mahlane:)

Vaja läheb:
  • 3 x 6 viilu Fazer'i röstsaia
  • 1 kreveti Merevaik
  • majonees
  • hapukoor
  • marineeritud kurk
  • porru
  • 2 tuunikala konservi vees
  • 1 tops krevette soolvees
Kõigepealt tuleb saiaviiludel eemaldada ääred. Laon esimese kihi saia kandikule. Sinna peale määrin Merevaigu ning katan selle krevettide ja tükeldatud porruga. Teise kihi saia katan tuunikala konserviga. Kolmandale kihile määrin hapukoore-majoneesi ja hakitud marineeritud kurgi segu. Segu tegin nii palju, et seda jätkuks ka äärtele panemiseks.
Valmis võileivatordi panin ööseks külmkappi. Õhtul, enne serveerimist kaunistasin tordi hakitud värske kurgi, paprika ning lumekrabiga. Äärtele asetasin tomativiilud. Siinkohal võib muidugi igaüks lasta oma fantaasial lennata ning kaunistada vastavalt oma maitsele ja soovile:)

Küpsetatud kanafilee Parmesani ja küüslauguga

Selle retsepti peale sattusin internetis www.allrecipes.com lehel. Tundus lihtne ning maitsev ja tulemuses ei pidanud pettuma:) Valmistamine võtab aega kuskil 45 minutit. Minu retsepti kogused on toodud kahe portsjoni kohta.
Vaja läheb:
  • 10 ml oliiviõli
  • 1 küüslaugu küüs
  • 35 g kuivatatud saiapuru
  • 20 g riivitud Parmesani
  • 0,5 g kuivatatud basiilikut
  • 0,2 g purustatud musta pipart
  • 2 nahata kanafileed
Eelkuumuta praeahi 175'C-ni ning määri küpsetusvorm õhukese kihi võiga.
Ühes kausis sega omavahel oliiviõli ja purustatud küüslauk. Teises kausis seda saiapuru, riivitud Parmesan, basiilik ja pipar. Kasta iga kanafilee kõigepealt õli segusse ning seejärel pista saiapuru kaussi kuni kogu kanafilee on kaetud sealse seguga. Aseta kaetud kanafileed küpsetusvormi ja kata üle jäänud saiapuruga.
Küpseta kana eelkuumutatud ahjus 30 minutit või kuni kanaliha pole enam roosa ning mahlad on selged.
Kõrvale võib serveerida vastavalt oma soovile riisi või pastat. Mina tegin seekord šampinjoni spagette. Panin spagetid keema. Samal ajal pruunistasin šampinjonid ja peeneks hakitud sibula võis. Kurnasin spagetid, keerasin pliidi kuumuse väikeseks, panin spagetid potiga taas tulele ning lisasin toore muna (soovi korral võib ka kaks panna). Segasin selle ilusti spagettidega ära ja ootasin kuni ta kergelt tahenenud oli. Kõige viimasena lisasin eelnevalt praetud šampinjonid, segasin kõik omavahel ning tõstsin portsud taldrikule.