teisipäev, 16. november 2010

Austraaliapärane kana pajaroog

Isadepäevaks oli meil õega plaan oma isale küpsetada midagi maitsvat. Õde tegi rummipalle ning mina võtsin enda peale pearoa, mille isa oli eelnevalt õega koos välja valinud. Retsepti leidsid nad selliselt interneti leheküljelt: aussiecooking.com.au . Seal ringi vaadates jäi silma veel nii mõnigi retsept mida võibolla mõni teine kord teha proovin. Pajaroa retsept on neljale.
Koostisosad:
  • 1 suur sibul
  • 8 kana poolkoiba
  • 4 küüslaugu küünt, purustatud
  • 250g šampinjone, viilutatud
  • 2x400g purustatud tomati konservi
  • 1 liiter gluteenivaba Kallio kanapuljongit (soovitan panna vähem, sest muidu tuleb kaste liiga vedel)
  • 150g külmutatud herneid
  • 40g oliive
  • 1 sl värskete hakitud maitseainete segu: tüümian, salvei, rosmariin, murulauk, petersell
  • 1/4 tassi rebitud basiiliku lehti
  • 2sl oliiviõli
  • sool ja pipar
Eelkuumuta ahi 180'C-ni.Pane õli pannile ning prae kanakoivad mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seejärel aseta nad kuumakindlasse ahjunõusse.
Pane sügavale pannile (wok) viilutatud sibul ja prae kuni see on pehmenenud. Lisa seened ja küüslauk ning prae mõned minutid. Lisa purustatud tomatid, oliivid ja puljong (soovitan seda lisada järk-järgult, kuni kaste on nii paks, kui ise soovite) ning lase segul keema tõusta. Maitsesta soola ja pipraga.
Lisa segu kanakoibadele, sulge ahjunõu õhukindla kaane või fooliumiga ning küpseta ahjus 30-45 minutit või kuni kana on pehme (liha tuleb kondi küljest lahti).
Nüüd on aeg lisada külmutatud herned, värsked hakitud maitseained ning basiilik. Sega ürdid kastmesse ning küpseta ahjurooga veel 5 minutit.

Serveerige riisi või kartulitega, kuidas keegi ise tahab:)