esmaspäev, 24. veebruar 2014

Kohupiima plaadikook

PALJU ÕNNE KALLIS EESTI VABARIIK!!!

Selle pidupäeva auks oli vaja kindlasti kook küpsetada. Mõeldud, tehtud! Sukeldusin oma kokaraamatu riiulisse ning päevale kohaselt otsisin välja raamatu "Eesti Köök" ja asusin seal leidunud retsepti järgi toimetama. Jagan retsepti ka teiega.

Põhi:
  • 200g võid
  • 4 dl jahu (kasutasin Semperi ning Schäri gluteenivabu jahusid)
  • 4 sl suhkrut
  • 2 muna
  • veidi soola
Kate:
  • 1 kg kohupiima (kasutasin Tere Vanilli kohupiima)
  • 6 muna
  • 4 dl suhkrut (kuna kasutasin juba magusat kohupiima, panin 3 dl suhkrut)
  • 4 dl hapukoort
  • 6 sl jahu (kasutasin Schäri gluteenivaba jahu)
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 suure sidruni riivitud kollane koor
  • soovi korral rosinad (mina jätsin need välja)
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad ning mikserda hästi läbi. Lisa jahu ja sool ning sega mikseriga ühtlaseks.
Kata küpsetuspaberiga sügavam küpsetusplaat nii, et paber kataks lisas põhjale ka plaadi servad.
Aseta tainas küpsetuspaberile ning silu lusikaga terve plaadi ulatuses laiali nii, et ka ääred oleksid kaetud (retseptis oli küll öeldud rullige, kuid leidsin, et nii oli mugavam).

Katteks eralada munavalged munakollastest. Vahusta munakollased suures kausis suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, riivitud sidrunikoor, jahu ning soovi korral ka rosinad. Sega kõik ilusti läbi.
Mikserda munavalge kõvaks vahuks, kalla teiste ainete peale ning tõsta ettevaatlikult suure lusikaga alt ülespoole segamini.

Laota kate taignapõhjale ning küpseta 200'C juures 35-40 minutit kuni kate on hüübinud ja pruunistunud.

Lõika jahtunult ruutudeks ning serveeri maasika toormoosi ja tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar