Vaja läheb:
- pärmi-lehttainas
- üks väiksem suvikõrvits
- 400g kodust hakkliha
- 1 suur sibul
- 300g riivjuustu
- soola, pipar, sidrunipipart
Kõigepealt sulata pärmi-lehttainas ära, rulli ahjuplaadi suuruseks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Seejärel prae hakkliha pannil ühelt poolt pruuniks (NB! ära õli lisa, sest see muudab piruka pärast liiga rasvaseks), lisa hakitud sibul ja prae kuni segu on mõnusalt pruun, maitsesta soola ja pipraga. Aseta segu ahjuplaadil olevale taignale. Nüüd prae tükeldatud suvikõrvitsat hakklihast järgi jäänud rasva sees kõrgel kuumusel paar-kolm minuti, maitsesta soola ja sidrunipipraga. Pane suvikõrvitsad taignale ning raputa kogu pirukas üle riivjuustuga.
Seejärel prae hakkliha pannil ühelt poolt pruuniks (NB! ära õli lisa, sest see muudab piruka pärast liiga rasvaseks), lisa hakitud sibul ja prae kuni segu on mõnusalt pruun, maitsesta soola ja pipraga. Aseta segu ahjuplaadil olevale taignale. Nüüd prae tükeldatud suvikõrvitsat hakklihast järgi jäänud rasva sees kõrgel kuumusel paar-kolm minuti, maitsesta soola ja sidrunipipraga. Pane suvikõrvitsad taignale ning raputa kogu pirukas üle riivjuustuga.
Küpseta eelkuumutatus ahjus 200'C juures 15-25 minutit kuni pirukas on mõnusalt pruuniks küpsenud.
väga kaulik
VastaKustuta