pühapäev, 16. veebruar 2014

Praetud haug ja hiidkrevetid röstitud spargli padjal

Leidsin, et olen unustanud eelmine aasta ühe järeleproovitud retsepti üles riputada. Pilt oli olemas, aga miskipärast pole ma seda teiega siin veel jaganud.
Originaalis on see retsept mõeldud koha ja homaari jaoks, kuid arvan, et meie kodumaine ise püütud haug ja poest lihtsamini leitav hiidkrevett ajavad ka asja ära:)
Kogus: 4 inimest
Koostisosad:
  • 4 haugifileed (suured luud välja võetud, nahk soomustest puhastatud ja alles jäetud)
  • sool ja pipar
  • 12-16 sparglivart
  • 8 kevadsibulat või valget väikest sibulat
Maitsevõi:
  • 200g võid
  • 3/4 tassi hästi hakitud peterselli
  • 1 hästi hakitud šalottsibul
  • sool ja pipar
Hiidkrevetid:
  • ~24 värsket hiidkrevetti
  • 1 dl riivitud parmesani
  • 1 sidruni riivitud koor
  • till
Pese ja nõruta spargel ja kevadsibulad. Lõika ära spargli alumine kõva varre osa.
Nirista veidi oliivõli sparglile ja kevadsibulale ning maitsesta soola ja pipraga. Prae keskmisel või kõrgel kuumusel pannil umbes 10 minutit. Vaadake, et spargel ei läheks liiga pehmeks.
Asetage taldrikule ja katke fooliumiga, et hoida neid soojas.

Maitsevõi: kuumutage või keskmisel kuumusel potis kuni ta sulab ja muutub kuldpruuniks. Kurnake või läbi teesõela ja laske paar minutit jahtuda. Lisage sisse maitsetaimed ja sibul. Maitsestage soola ja pipraga.

Koorige hiidkrevetid. Segage kausis parmesan, sidrunikoor ja till. 

Maitsestage haug soola ja pipraga. Praadige keskmisel kuumusel pannil naha pool all umbes 7 minutit. Pöörake kala ümber ning praadige teine 7 minutit. Asetage taldrikule ja hoidke soojas.

Asetage krevetid pannile ning praadige neid umbes 2 minutit. Võtke pannilt ära ja veeretage kausis, kus segasite eelnevalt kokku parmesani, tilli ja sidrunikoore.

Serveergimiseks asetage spargel ja kevadsibulad kõige alla ning peale haug ja äärtesse hiidkrevetid. Kuumutage maitsevõid ja niristage kala peale. Raputage peale alles jäänud parmesani, tilli ja sidrunikoore segu.

Juurde võite serveerida veel riisi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar