Koostisosad:
- 500g kartuleid
- 250g šampinjone
- 250g toorsuitsu peekonit
- 2-3 väiksemat sibulat
- 2 dl piima
- köögivilja- või seenepuljongi kuubik
- purustatud pipar, sool
- tüümian
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal prae pannil tükeldatud šampinjonid, peekon ning sibul mõnusalt pruuniks.
Kui kartul on pehme vala enamus veest ära - olenevalt sellest, kui vedelat suppi sa soovid. Püreesta kartul saumiksriga ning lisa piim (kui soovid vedelamat, pane rohkem piima). Maitsesta pipra, puljongikuubiku ning tüümianiga. Maitse - vajadusel lisa soola. Pane pott tagasi tulele ning soojenda suppi, kuid jälgi, et nahka peale ei tuleks.
Ja ongi valmis!
Pane supp kaussi ning pane keskele praetud segu. Kaunista veel värske tüümianiga.