kolmapäev, 29. detsember 2010

Koorene seene-peekoni püreesupp

Teatud põhjustel pidin õhtusöögi menüüsse võtma mingi vähe pehmema toidu. Mõtlesin, et teeks mõne püreesupi. Otsisingi paar päeva tagasi toidutarest retsepte ning leidsin ühe mille täna siis järgi proovisin. Tulemuseks on üks päris rammus supp mida väga palju korraga ei tahagi süüa mis sest, et maitse on väga hea. Sobib näiteks hästi eelroaks.

Koostisosad:
  • 500g kartuleid
  • 250g šampinjone
  • 250g toorsuitsu peekonit
  • 2-3 väiksemat sibulat
  • 2 dl piima
  • köögivilja- või seenepuljongi kuubik
  • purustatud pipar, sool
  • tüümian
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal prae pannil tükeldatud šampinjonid, peekon ning sibul mõnusalt pruuniks.
Kui kartul on pehme vala enamus veest ära - olenevalt sellest, kui vedelat suppi sa soovid. Püreesta kartul saumiksriga ning lisa piim (kui soovid vedelamat, pane rohkem piima). Maitsesta pipra, puljongikuubiku ning tüümianiga. Maitse - vajadusel lisa soola. Pane pott tagasi tulele ning soojenda suppi, kuid jälgi, et nahka peale ei tuleks.
Ja ongi valmis!
Pane supp kaussi ning pane keskele praetud segu. Kaunista veel värske tüümianiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar