neljapäev, 10. jaanuar 2013

Kartuli laevad singi-juustu-küüslaugu täidisega

Sai täna täditütre juures käidud, kes rääkis, et hakkab homme singi-juustu muffineid tegema. Poes käies mõtlesin, et teen ise ka neid õhtul, kuid kodus tuli teine mõte, mida oli mõni aeg tagasi üks sõbranna teinud. Kartuli laevad, täidetud singi-juustu täidisega. Otsisin internetis veidi ringi, et uurida, kuidas nad jääksid mahlased ja maitsekad... Lõpptulemus oli järgmine...
Vaja läheb:
  • 8 suurt koorega pestud suuremat kartulit
  • 2 küüslaugu küünt
  • 100g majoneesi (gluteenivaba on näiteks Hellmann's Light majonees või Jaani "Kodune majonees"
  • 50g hapukoort
  • ~150-200g sinki
  • pool paprikat
  • 300g riivitud juustu
  • pitsamaitseainet
Kõigepealt pese puhtaks kartulid, lõika pooleks ja pane soolaga maitsestatud veete keema. Keeda kartuleid kuni nad on pool-pehmed. Seejärel laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veidi aega jahtuda. Jahtunud kartulitel lõika keskele augud ning pintselda nad vähese õliga üle.
Eelkuumuta ahi 200'C kraadini ning pane kartulid umbes pooleks tunniks küpsema kuni nad muutuvad kergelt pruuniks.
Samal ajal valmista kartulitesse pandav sisu. Riivi 100g juustu, sega kokku purustatud küüslaugu, majoneesi ja hapukoorega ning soovi korral maitsesta soolaga. Pese paprika ning haki väikesteks kuubikuteks.
Kui kartulid on juba kergelt pruunikad, siis võta nad ahjust välja ja pane iga kartuli sisse juustu-majoneesi täidist, mille peale aseta paprika ning sink ja kõige peale raputa riivjuustu.
Kes soovib võib paprika asendada näiteks seente ja sibulaga, kuid need tuleks siis enne pannil üle praadida.
Pane kartuli laevad uuesti ahju kuni juust muutub kenasti kuldpruuniks.
Kõrvale võid serveerida värsket salatit.
Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar