teisipäev, 19. mai 2009

Sea välisfilee ananassi ja sinihallitusjuustuga

Kiire variant õhtusöögiks, seda eriti veel siis, kui eelmisest päevast on järgi keedetud kartuleid, mida saab siis ruttu ahjukartuliteks küpsetada:) Selle retsepti näppasin oma tädipoja köögist, kes ükskord midagi taolist meile küpsetas.... Kokku koos ettevalmistusega võtab see toit aega umbes 30 minutit.
Retsept:
  • 4 Rakvere sea välisfileest minutipihvi
  • 2 ananassirõngast
  • sinihallitusjuustu
  • väike sibul
  • šampinjone
  • keedetud kartulid
  • ürdid kartulite maitsestamiseks
  • õli
  • sool, pipar
Kõigepealt lõigata kartulid sektoriteks, lisada ürdid, veidike õli ja omavahel kõik ära segada ja valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ahi kuumutada ~180'C või kui on olemas, siis grilli astmele 3. Pane kartulid küpsema.
Samal ajal kuumuta pannil õli. Kui õli vaikselt säriseb lisa eelnevalt haamerdatud välisfilee lõigud pannile ja prae 1-2 minutit kõrgel kuumusel kuni liha hakkab pruunistuma. Külge keerates maitsestada mõlemad pooled soola ja pipraga. Kui lihal on juba kerge pruun kiht peal, võtta tükid pannilt ja tõsta ahjust välja plaat koos kartulitega. Sega kartuleid, tee ruumi lihatükkidele ning aseta need ahjuplaadile. Lõika ananassisektorid pooleks ja pane igale lihaviilule üks pool. Seejärel raputa peale sinihallitusjuustu. Nüüd pane kogu kupatus tagasi ahju kuni kartulid on küpsenud, juust liha peal ära sulanud ning liha valmis saanud.
Nüüd sellel ajal kui liha ja kartulid on ahjus valmista prae kõrvale šampinjonid. Selleks lõika väike sibul sektoriteks, mis lõika omakorda pooleks ja pane samale pannile praadima, kus praadisid liha. Pese šampinjonid, lõika neljaks ja lisa pannile. Prae kuni seened on mõnusalt pruunid. Maitsesta soola ja pipraga.
Loomulikult võib igaüks šampinjonide asemel ka mõne värske salati teha, kuid mul oli sel õhtul seente isu :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar