kolmapäev, 4. november 2009

Šampinjoni-kirsstomati pasta kooreses veini-tüümiani kastmes

Käisin üks õhtu sõbrannaga 8-s istumas ning tellisin omale seal šampinjoni pasta kooreses tüümiani kastmes. Pasta maitses mulle niivõrd, et otsustasin seda ka kodus väikeste lisandustega järgi teha proovida. Pastade valmistamiseks kasutan ma kõige meelsamini wok-panni kus praen kõik asjad järjest ära, teen peale kastme ning kõige lõpuks lisan veel spagetid ning segan enne serveerimist kõik omavahel läbi.

Tarvis läheb:
  • spagetid
  • kirsstomatid
  • värsked šampinjonid
  • tüümian
  • valge vein
  • vahukoor
  • sool, pipar
  • oliiviõli
  • pool sibulat
Panna spagetid soolaga maitsestatud vette keema ning samal ajal pruunistada hakitud sibul ja šampinjonid oliiviõlis. Spagette kurnates jätan tavaliselt väikese koguse (u.1-2 dl) makaroni keeduvett alles ning kasutan seda pastakastmes. Kui seened ja sibul hakkavad valmima lisan pooleks lõigatud kirsstomatid, segan ja praen veidi.
Kastme valmistamisel valan pannile kõigepealt veidi keeduvett, seejärel vahukoort. Segada, lisada peenestatud tüümian ning soovi korral võid veel kastet maitsestada soola või pipraga. Maitse järgi lisada valget veini (kui kunagi uuesti seda pastat teen proovin ka kogused ära mõõta ja siia retsepti kirja panna).
Kui kaste on valmis valada spagetid wok-pannile ja segada läbi.
Serveerimisel lisada pastale peale veel mõned värsked pooleks lõigatud kirsstomatid ning tüümiani varred.

3 kommentaari: