esmaspäev, 19. juuli 2010

Kartuli-broilerisalat

Sellise kuuma ja palava suvega, nagu meid seekord tabanud on (mille üle mul on ainult hea meel!), on väga mõnus teha omale lõunasöögiks või kasvõi õhtusöögiks mõni värsketest köögiviljadest ja lihast salat. Lisaks on sellist salatit imelihtne valmistada! Hea salati juures mängib kindlasti olulist rolli hästi õnnestunud kaste, mis salati koostisosad omavahel mõnusalt seoks:) Retsepti kogused umbes kolmele inimesele, olenevalt isust :P
Koostisosad:
  • 0,5 kg keedetud kartuleid
  • 1 sl õli
  • 200g broilerifileed
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl gluteenivaba sojakastet
  • musta pipart
  • šampinjonid
  • kirsstomatid
  • värske kurk
  • jääsalat
Kastme koostisosad:
  • 3 sl oliiviõli
  • 1 tl palsamiveiniäädikat
  • 1 tl soola
  • 1 tl vedelat mett
  • musta pipart
  • hakitud värsket tilli
Keeda kartulid, lase jahtuda ning tükelda. Lõika broilerifilee ribadeks. Haki tomat, šampinjonid ning kurk, rebi jääsalat tükkideks.
Sega omavahel valmis kastmeained.
Kuumuta pannil õli ja prae seeni ja broilerifileesid pidevalt segades mõni minut. Seejärel maitsesta purustatud küüslauguküünte ja sojakastmega ning prae veel paar minutit ja tõsta tulelt.
Sega köögiviljad kastmega ning aseta taldrikule. Sinna peale pane tükeldatud kartulid ning praetud broilerifileeribad koos seentega. Serveerida kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar