neljapäev, 15. september 2011

Koorene lõhe-kurgi pasta

Sügavkülmas oli mul üks lõhefilee ning pikemat aega mõtlesin, mida sellest teha. Sain inspiratsiooni oma blogis üleval olevast Orechiette pastast lõhe, krevettide ja aioli'ga , kuid muutsin seal nii mõnedki asjad ära ja kokkuvõttes tuli see lihtsam variant sellest ning maitse poolest palju alla ei jäänudki. Minu teine pool kiitis, nii et ju siis tuli välja (ta on mul õnneks aus ja on öelnud ikka, kui midagi võiks teisiti olla) ;)
Koostisosad:
  • 200 g teokarbi makarone
  • 250 g värsket lõhefileed
  • 1 punane sibul
  • 1/3 pikka kurki
  • 1 porgand
  • soola
  • 2 munakollast
  • 2 dl vahukoort
  • sidrunipipart
  • pipart
  • või ja oliiviõli
Viiluta lõhe õhukesteks viiludeks, aseta kiht-kihi haaval kaussi ning soolake õrnalt iga kiht ära ja jäta külmkappi maitsestuma.
Keeda makaronid soolvees al dente. Kurna ära ja jäta ootele.
Koori sibul, lõika pooleks ning viiluta hästi õhukesteks viiludeks. Riivi porgand jämeda riiviga. Lõika kurgist kartulikoorijaga õhukesed viilud. 
Kuumuta wok-pannil või ning prae sibul ja porgand mõnusalt kuldseks. Lisa lõhe- ja kurgiviilud. Kuumuta segades kuni lõhe on ilus heleroosa ja pehme. Lisa munakollased ja vahukoor, maitsesta soola ja pipardega ning sega kõik omavahel läbi.
Kaunistuseks võib panna peale mõned pooleks lõigatud kirsstomatid tillivartega. Mul hetkel ei olnud neid kahjuks käepärast, seepärast pilt ka ilma kaunistuseta:(

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar