neljapäev, 19. mai 2011

Kana-nektariini salat kreekapähklitega

Taaskord jõudis mu teine pool merelt tagasi öösel hilja, kuid tahtsin ikka midagi talle ju süüa pakkuda. Otsisingi siis ühe kergema salati retsepti, mis ei oleks ainult üks roheline muru vaid kus oleks ka liha sees ;) Seega jäi valik kana-nektariini salati peale, millele lisasin juurde ka kreekapähkleid. Tulemuseks oli väga mõnus, värske ja mahlane salat.
Koostisosad:
  • 3 grillkana kintsu
  • 4 valmis nektariini (võib asendada ka aprikoosi või virsikuga)
  • värsket basiilikut
  • 5-6 keedetud kartulit (mina panin tunde järgi:) )
  • 2 sl Hellmans Light majoneesi
  • ~2 dl maitsestamata jogurtit
  • soola ja pipart
  • kreekapähklid
Keeda kooritud kartulid (värskete kartulite korral pestud koorega kartulid) ning pane jahtuma. Samal ajal puhasta grillkana kintsud ja tükelda kaussi. Eemalda nektariinilt kivi, haki tükkideks ja lisa kaussi. Lõika umbes 10st suuremast basiiliku lehest kaussi ribad. Kui kartulid on jahtunud, lõika suuremateks kuubikuteks lisa neid salatile täpselt nii palju, kui ise soovid.
Sega omavahel kokku kastme ained. Vajadusel pane maitsestamata jogurtit rohkem, et majoneesi maitse liiga üle ei käiks. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kaste ja salat omavahel kenasti ära.
Serveerimisel purusta peale veel kreekapähkleid, mis annavad salatile mõnusa krõmpsu juurde ;)

2 kommentaari:

  1. proovisime sama retsepti mõni nädal tagasi, tõesti oli hea! :)

    VastaKustuta
  2. Väga tore kuulda, et mu blogist teinekord kasu ka on!;)

    VastaKustuta