reede, 6. jaanuar 2012

Küüslaugu-ingveri sealiha granaatõuna kastmes

Otsisin üleeile õhtul pingsalt huvitavaid retsepte just mõne liharoa jaoks ning leidsin ühe eriti põneva sealiha retsepti. Esialgses retseptis oli küüslaugu ja ingveri suhe sama, kuid kuna liiga tugev ingveri maitse ei ole just minu lemmikuid, siis vähendasin selle kogust ning lisasin veel omalt poolt sinna juurde mee. Tulemus oli hoopis midagi teistsugust võrreldes tavalise sibulaga praetud sealihaga...ja seda kõige positiivsemas mõttes!:)
Lisaks on granaatõun väga kasulik, sest sealt saab suurel hulgal C-vitamiini ning muid kasulikke aineid...ja ta näeb nii ilus välja!
Tarvis läheb:
  • ~450g sealiha
  • 1 granaatõun
  • 3 suurt küüslaugu küünt
  • 2-3 cm pikkune ingveri jupp (koguselt umbes poole vähem kui küüslauku)
  • 110g granaatõuna täismahla
  • 1 sl tärklist
  • 1/2 tassi suhkrut
  • 1 tl mett
  • 1/2 tl paprikapulbrit
  • 3 sl lahjat sojakastet
Liha kõrvale võib pakkuda kartulipudru, ahjukartulit või niisama mõnda salatit. Eks otsustage ise. Kuid kõigepealt soovitan selle valmist teha, et siis saaks kohe värskelt valminud liha taldrikule panna ja sööma asuda.

Nii. Esiteks purusta küüslaugu küüned ühte väiksemasse kaussi. Lisa sinna juurde kooritud ja peeneks hakitud ingver, sojakaste ning mesi. Sega läbi ja jäta ootama.

Ava granaatõun ning eemalda seemned. Avaldan siinkohal teile ühe nipi - lõika pestud granaatõun neljaks ning seemned eemalda veega täidetud kausis, sest siis ei lenda granaatõuna punast mahla igale poole riietele ega kapi peale;) Pärast kurna seemned sõelas ära ning ongi valmis!:)

Seejärel pane väike kastrul keskmise kuumusega pliidiplaadile ning vala sinna sisse granaatõuna mahl. Lisa suhkur, tärklis ja paprikapulber ning sega kuni moodustub siirupilaadne kaste. Keera pliit välja ja jäta kaste kastrulisse seisma.

Ja nüüd liha juurde. Vala pannile oliiviõli ja lase kõrgel kuumusel pann kenasti kuumaks. Aseta lihatükid pannile, määri pealt eelnevalt valmistatud soja seguga ja prae 4 minutit (mitte rohkem, sest siis kuivab liha ära). Keera lihatükid teist pidi, määri taas soja seguga ning prae ka seda külge 4 minutit. Kui liha on valmis, lülita pliit välja ning tõsta  lihatükid taldrikutele. Praepannile jäänud pisikeste lihajuppide ja sojakastme juurde lisa eelnevalt valmistatud granaatõuna kaste, sega panni peal kõik läbi ning vala lihale. 
Kõige peale pane granaatõuna seemned.

Head isu!

1 kommentaar:

  1. asian sealiha jm toitude juurde (st sisse v marinaadiks vms, mitte pealevalamiseks) sobib hästi hoisin kaste, meil seda poodides ka olemas. just taise liha ja igast mereandidega (Y)

    ja granaatõuna koorimisest:
    http://www.youtube.com/watch?v=rnujQquKCQY

    VastaKustuta