Selle retsepti sain ma ühelt healt kliendilt, kellega töö käigus läks jutt söögitegemise peale ning nii ta lahkelt oma retsepti jagaski. Kuna peet on kasulik köögivili, siis meeldis mulle mõte, et saan seda kasutada toidulaual ka muud moodi, kui salati näol. Retsept on põnev ja vaeva väärt:)
Vaja läheb:
- ~600 g sealiha
- 2 keskmist värsket peeti
- 1 suur sibul
- 4-5 küüslaugu küünt
- sidrunipipar, sool, vajadusel suhkur
- 0,5 l apelsinimahla
- soovi korral maitseks punast veini
- ~1kg värskeid kartuleid
- paprikapulbrit, liha maitseaine segu, 5 koorega küüslaugu küünt
- õli
Kõigepealt koori kartulid, ning lõika neljaks (sektoriteks). Pane kaussi, maitsesta paprikapulbri ning jahimehe maitseaine seguga ning kalla peale paar-kolm supilusikatäit õli. Sega, et kartulid maitsestuksid ühtlaselt ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane kartulid eelkuumutatud ~160-180 kraadisesse ahju. Lase neil seal paarkümmend minutit rahulikult küpseda. Seejärel sega neid ning viska plaadile maitse/lõhna lisamiseks ka katki muljutud koorega küüslaugu küüned. Kartulid on valmis, kui nuga läheb nendest kergelt läbi ning ääred on küpsenud kuldpruuniks.
Samal ajal, kui kartulid on ahjus küpsemas lõika sea kaelakarbonaad väiksemateks tükkideks ning pane pannile praadima. Seejärel koori, pese ning tükelda väikesteks kuubikuteks värske peet ja kalla liha juurde pannile. Prae segu kuni vesi hakkab aurustuma ning lisa tükeldatud sibul ja küüslauk. Maitsesta sidrunipipra ja soolaga. Kui liha on juba kergelt pruunistunud lisa apelsinimahl ning soovi korral veidi punast veini. Lase kastmel podiseda madalama kuumuse peal. Maitse ning vajadusel lisa suhkrut (kui apelsinimahl kastme liiga hapukaks on teinud).
Serveerida või kartulite peal või kõrval, kuidas ise soovid:) Väga hästi sobib sinna juurde ka hapukoor.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar