kolmapäev, 6. juuni 2012

Kevadine ciabatta praetud spargli, keedetud muna ja marineeritud sibulaga

Nagu ma lubasin, siis proovin olla  veidi aktiivsem uute toitude lisamisega oma blogisse :) Täna tuli isu proovida mõnda uut eelrooga/kerget einet. Otsisin internetist igasuguseid retsepte kuni jäi pilk ühele inglisekeeles blogis olevale ciabattale - Spring sandwich. Mõeldud, tehtud! Kes ei pelga sibulat ja sinepit peaks seda ciabattat kindlasti proovima. Samas võib sinepi vahetada välja ka näiteks mõne hea majoneesiga - nt. Hellman's Light majonees. Kusjuures söömise ajal mõtlesin, et kes soovib ka liha sinna juurde võiks kasutada kas praetud peekonit või mõnda vahemere sinki.
Mõnus kerge suvine eine, mis valmib umbes 15 minutiga :)

Koostisosad:
  • spargli varred (~10-15 tükki)
  • 1/2 kõrvitsaseemnetega ciabatta't (Selveri pagarid)
  • 2 keedetud muna
  • 2 tl oliiviõli
  • 2 tl viilutatud punast sibulat
  • 2 tl Prantsuse Dijoni sinepit / Hellmann's Light majonees
  • 2 sl punase veini äädikat/balsami kastet
  • värske sidruni mahl
  • värske till
  • sool ja pipar
Keeda mune 10 minutit, ehmata korralikult ja jäta külma vee sisse seisma. Pese spargel puhtaks,  lõika ära puisemad otsad ning lõika pikuti pooleks. Viiluta punane sibul, pane kaussi ja vala juurde punase veini äädikas ning jäta marineeruma.
Kuumuta pann kõrgel kuumusel soojaks, vala veidi oliiviõli ja prae sparglit kõrgel kuumusel mõlemalt poolt umbes 4 minutit. Et spargel läheb kenasti pruuniks, siis ära liiguta seda väga palju.
Lõika ciabatta keskelt pooleks ning soovi korral süvista saia sisse väike lohk, kuhu oleks pärast hea kattematerjal laduda. Prae ciabatta pannil kergelt üle ja aseta taldrikule. Määri kõigepealt sinepiga, seejärel lao ciabattale praetud spargel, keedumuna ning kõige viimaks marineeritud sibul. Maitsesta soola ja pipraga ning määri soovi korral veidi majoneesi kõige peale. 
Raputa peale värsket tilli ning pigista värsket sidruni mahla.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar