esmaspäev, 27. aprill 2009

Maasikarull

Suussulav kook, mida on kõige parem teha suvel, kui koduaia maasikad on just valminud. Loomulikult võib kasutada talvel ka külmutatud marju, aga see pole päris see :) Ja kes tahab, võib maasikad asendada mõndade teiste värskete marjadega...näiteks teha hoopis vaarikarulli.
Retsept
Rullbiskviit
  • 5 muna
  • 2 dl suhrut
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Kreem
  • 200 ml Mascarponet või maitsestamata toorjuustu
  • 2 pakki (400 ml) vahukoort
  • 2 spl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 500 g maasikaid
Eraldada munakollased munavalgest. Lisada munavalgetele veidikene soola ja vahustada miksriga kuni saadud vaht enam kausist välja ei kuku. Vahustada munakollased, millele on lisatud suhkur. Lisada munakollastele omavahel segatud jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning segada läbi. Kõige viimasena lisada vahustatud munavalged ning segada tainas ettevaatlikult ühtlaseks. Valada tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetada 200'C ahjus 10 minutit.
Kummuta valmis biskviit teisele, suhkruga üle puistatud küpsetuspaberile, kata kergelt niiske köögirätikuga ning jäta jahtuma.
Samal ajal vahusta koor, lisa toasoe toorjuust, suhkrud ning vahusta. Kui biskviit on jahtunud, kata see poole koguse kreemiga ja pooleks lõigatud maasikate (või muude marjadega). Keera biskviit rulli. Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit ülejäänud kreemi ja marjadega.

1 kommentaar: