kolmapäev, 29. aprill 2009

Pasta Bolognese

Üks väga kiire ja lihtne pasta, mida valmistada argipäeva õhtul. Loomulikult võib ju poest osta kohe valmis bolognese kastet, kuid see pole ikkagi päris see, mis isetehtud. Ja tegelikult pole see üldse keeruline...lihtsalt tuleb paar asja enne ära hakkida :)

Retsept
  • 500 g Rakvere kodust hakkliha
  • 1-2 spl õli
  • 1 või pool sibulat, olenevat selle suurusest
  • 2-3 küüslaugu küünt
  • 2-3 tl pestot
  • purustatud tomatipastat
  • 2-3 tl suhkrut
  • soola, pipart
  • basiilikut (värsket või kuivatatud)
Kõigepealt valada hakkliha pannile ja praadida kuni vedelik on aurustunud ning liha hakkab kergelt pruunistuma. Seejärel lisada hakitud sibul ning veidike õli, et segu ilusasti pruuniks läheks. Kui hakklihasegu on parajalt pruun lisada juurde pressitud küüslauk, soola ja pipart. Tomatipastat panna vastavalt omale soovile olenevalt kui vedelat kastet tahad. Sedaga, lisada pesto ning lasta mõned minutid pannil podiseda. Kuna tomatipasta võib olla veidi hapukas, siis tuleks kastet maitsta ning lisada suhkrut kuni kaste maitseb just nii nagu sulle meeldib. Kõige viimasena lisada värskelt hakitud basiilikut või siis kuivatatud basiilikut.
Samal ajal saab keeta valmis spagetid või nuudlid, oleneb kumma isu parasjagu on :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar