reede, 24. aprill 2009

Kodused krõbedad vahvlid

Kes meist ei mäletaks kuidas ema küpsetas kodus mõnusaid krõbedaid vahvleid. Teinekord sai neid koos jäätisega söödud...aga alati pidi vaatama, et liiga palju puru maha ei ajaks :) Laenasin oma emalt "vanakooli" vahvlimasinat ja küpsetasin ka ise mõned vahvlid valmis. Eks ta aega võtab, aga pärast on väga hea neid teleka ees krõbistada.
Retsept
  • 1/4 klaasi vett
  • 1/2 tl vaniljesuhkrut
  • 100g võid
  • 2 muna
  • 1 1/2 kl jahu
  • 1/2 kl suhkrut
  • 3/4 kl piima

Segada munakollane, suhkur ja sulatatud või ühtlaseks massiks. Lisada jahu, piim, vesi ja vaniljesuhkur. Munavalgetele lisada natukene soola ning vahustada eraldi kausis, kuni saadud mass enam kausist välja ei valgu. Lõpuks lisada vahustatud munavalge eelnevale segule ja segada kogu tainas ettevaatlikult läbi.

Samal ajal võib juba vahvlimasina sooja panna. Raud peab kindlasti kuum olema, kui esimese taignaportsu (suur supilusika täis) vahvlimasina vahele paned, sest muidu võib tainas sinna külge kinni jääda. Aeg-ajalt võib raudade vahelt piiluda, kui pruun vahvel juba on...ja kui on sobiva pruunisuse saavutanud, siis tõsta kaas üles ning rulli vahvel nuga ja kahvlit kasutades toru kujuliseks ja ongi valmis :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar