Reede, 26. veebruar 2010

Pärmi-lehttaigna forelli pirukas

Väga kiire ja lihtne söök, mida valmistada õhtusöögiks või niisama külalistele pakkumiseks. Kõrvale võib veel soovi korral teha mingisuguse majoneesi-hapukoore kastme.
Koostis:
  • eelnevalt sulatatud pärmi-lehttaigen
  • forelli (või lõhe) filee (suure kala korral pool fileed)
  • 2 keedetud muna
  • 1 keedetud suur porgand
  • värske till
  • sidrunipipar, sool
  • 150 g keedetud riisi
  • või
  • toores muna
Tainas rullida õhemaks ning asetada küpsetuspaberile. Segada kausis peeneks hakitud porgand, muna, riis ja till. Maitsestada soola ja sidrunipipraga. Lisada umbes 1,5cm suurusteks kuubikuteks lõigatud kalafilee ning segada ülejäänud täidisega. Asetada täidis poolele taignale ning keerata teine pool täidisele peale. Suruda ääred ilusti kokku ning määrida pirukat pealt toore munaga.

Kuumutada ahi 200'C ning küpsetada pirukat ahjus umbes 20 minutit kuni värv hakkab ilusalt kuldpruuniks muutuma.

Kuna tegin seda esimest korda, siis minu meelest oleks võinud täidis veidi mahlasem olla. Võibolla on abi, kui täidist tehes lisada riisile, kalale ja porgandile hoopis toored munad ning veidikene koort...Aga siin ongi nüüd igaühel võimalus oma fantaasiat kasutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar