Esmaspäev, 13. august 2012

Koorene veiseliha kaste Dijoni sinepiga ja värske kartul tilliga

Ostsin ükspäev veiseliha ning mitu päeva mõtlesin mida head sellest teha. Kuna käes on värske kartuli aeg, siis leidsingi, et parim valik oleks ehk mõni kaste koos keedetud kartulitega, mis on maitsestatud värske tilliga.
Veiseliha kaste:
  • 400gr veiseliha (välisfilee)
  • 1 spl Dijoni sinepit
  • hapukoor / piim
  • sool
  • pipar
  • suhkur
Värske keedukartul
  • 10 värsket koorega kartulit
  • peotäis värsket hakitud tilli
  • soola
Kõigepealt pese värsked koorega kartulid ning pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda kuni nuga läheb kartulist kenasti läbi, kurna, aseta veel korra potiga pliidile, et üleliigne vesi aurustuks ning sega läbi värske hakitud tilliga.
Kastme jaoks haki veiseliha parajateks tükkideks ning prae kuumal pannil mõnusalt pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga. Kui liha on pruunistatud lisa Dijoni sinep ja sega läbi. Vala juurde hapukoor ning soovi korral ka piima täpselt nii palju, kui vedelat kastet soovid. Maitse, lisa vajadusel soola ja pipart ning veidi suhkrut.
Head isu!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar