kolmapäev, 26. august 2009

Küpsetatud kanafilee Parmesani ja küüslauguga

Selle retsepti peale sattusin internetis www.allrecipes.com lehel. Tundus lihtne ning maitsev ja tulemuses ei pidanud pettuma:) Valmistamine võtab aega kuskil 45 minutit. Minu retsepti kogused on toodud kahe portsjoni kohta.
Vaja läheb:
  • 10 ml oliiviõli
  • 1 küüslaugu küüs
  • 35 g kuivatatud saiapuru
  • 20 g riivitud Parmesani
  • 0,5 g kuivatatud basiilikut
  • 0,2 g purustatud musta pipart
  • 2 nahata kanafileed
Eelkuumuta praeahi 175'C-ni ning määri küpsetusvorm õhukese kihi võiga.
Ühes kausis sega omavahel oliiviõli ja purustatud küüslauk. Teises kausis seda saiapuru, riivitud Parmesan, basiilik ja pipar. Kasta iga kanafilee kõigepealt õli segusse ning seejärel pista saiapuru kaussi kuni kogu kanafilee on kaetud sealse seguga. Aseta kaetud kanafileed küpsetusvormi ja kata üle jäänud saiapuruga.
Küpseta kana eelkuumutatud ahjus 30 minutit või kuni kanaliha pole enam roosa ning mahlad on selged.
Kõrvale võib serveerida vastavalt oma soovile riisi või pastat. Mina tegin seekord šampinjoni spagette. Panin spagetid keema. Samal ajal pruunistasin šampinjonid ja peeneks hakitud sibula võis. Kurnasin spagetid, keerasin pliidi kuumuse väikeseks, panin spagetid potiga taas tulele ning lisasin toore muna (soovi korral võib ka kaks panna). Segasin selle ilusti spagettidega ära ja ootasin kuni ta kergelt tahenenud oli. Kõige viimasena lisasin eelnevalt praetud šampinjonid, segasin kõik omavahel ning tõstsin portsud taldrikule.

2 kommentaari:

  1. Proovisin, kuid basiiliku unustasin ära. Lisasin hoopis veidi tüümiani ja karrit. Muidu tulemus on imemaitsev ja mahlane. :)

    VastaKustuta
  2. Väga hea retsept: piisavalt, aga lihtsad koostisained, tuli väga maitsev :)

    VastaKustuta