laupäev, 5. september 2009

Suvikõrvits Teryaki-küüslaugu kastmes

Neid on üritustel mõnus suurema toidu kõrval ampsukaks pakkuda. Suvel on eriti hea neid grilli peal küpsetada, kuid vabalt võib seda teha ka ahjus grillrežiimiga või ka kõige tavalisema alt-ülalt küpsetamisega. Esimest korda sain neid tuttavate juures grilliõhtul ja mulle hakkasid need kohe väga maitsema:)
Vaja läheb:
  • 1 suvikõrvits
  • 3 sl Teryaki kastet
  • 3 sl oliiviõli
  • 3 küüslaugu küünt
Pane ahi soojenema. Sega omavahel Teryaki kaste, oliiviõli ning purustatud küüslauk. Viiluta suvikõrvits ning kasta tükid kastmest läbi ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui oled kõik tükid plaadile pannud ning kastet jääb veel järgi, siis võib seda veel suvikõrvitsa tükkidele peale panna, kui mõnele tundub, et on veidi väheks jäänud.
Ja ega siis muud polegi, kui plaat ahju ja siis vaadata ja katsuda vahepeal kuni nad kergelt pehmeks juba lähevad...Ja võibki sööma hakata:)

1 kommentaar:

  1. nii palju mõnusalt maitsvaid retsepte. pean hakkama järgi proovima :)

    VastaKustuta