Reede, 29. aprill 2011

Seašnitsel stoovitud porgandite, kartulite ja värske peedi-tilli salatiga

Sattusin eelmine laupäev tädi juurde täpselt selleks ajaks, kui ta lõpetas söögi tegemise ja kutsus mindki lauda. Ütles veel naljatades mulle, et mu leivaisa elab, et teadsin täpselt söögiajaks külla minna:) Menüüs oli vana hea šnitsel, stoovitud porgandid (ühed mu lemmikud) ja minu jaoks uus ning huvitav värske peedi salat. Sattusin salatist nii vaimustusse, et tegin eile õhtul omale sama õhtusöögi. Ja ma ei pidanud pettuma..sain hakkama sama hästi, kui mu tädi :)
Seašnitsel:
  • sea välisfilee või kaelakarbonaadi viilud
  • riivsai
  • jahu
  • 2 muna
  • 0,5 dl piima
  • sool ja pipar

Stoovitud porgandid:

  • 2 suurt või 3 keskmist porgandit
  • 2 tl suhkrut
  • võid
  • ~0,4 liitrit vett
  • 2 sl jahu
  • 1,5-2 dl piima
  • riivitud muskaatpähklit

Värske peedi-tilli salat

  • 1 suur või 2 väiksemat värsket peeti
  • 1 sl sinepiseemneid
  • värsket või kuivatatud tilli
  • sidrunimahla
  • oliiviõli
Kõigepealt koori porgandid, lõika seibideks ning prae nad või sees pannil mõnusalt pruuniks. Lõpus lisa 2 tl suhkrut (mulle meeldib kui need porgandid on veidi magusad), sega ning vala porgandid väiksemasse potti. Lisa vesi, näpuotsatäis soola ning keeda porgandid pehmeks. Vahepeal saad tegeleda salati valmistamise ning šnitsli ettevalmistustega. Kui porgandid on enamvähem pehmed, siis sega omavahel jahu ja piim (nii et ei jääks tükke) ning lisa porganditele. Riivi maitseks veidi muskaatpähklit (ei ole palju tarvis, sest muskaatpähklil on tugev maitse). Lase vaiksel tulel veidi edasi podiseda. 

Senikaua kuni porgandid praevad, koori ära kartulid ning pane keema. Vahepeal muidugi jälgi millal need valmivad, kurna ära ja jätta potti ootele.

Samal ajal, kui porgandid keevad valmista ette värske peedi-tilli salat, et see jõuaks enne serveerimist veidi maitsestuda. Riivi värske kooritud peet (poes tuleb praegu tükk aega vaeva näha, et see kõige parem värske peet just üles leida, kui seda üldse leiab) kaanega suletavasse kaussi. Rösti pannil sinepiseemned (vaata et liiga tugevat rösti ei tee, kui hakkavad kergelt praksuma on valmis), purusta nad ning lisa peedile. Pane juurde hakitud tilli täpselt nii palju kui ise soovid, veidike sidrunimahla ja oliiviõli ning sega koostisosad omavahel läbi. Maitse kas on midagi veel lisada vaja - kui ei ole, siis pane kausile kaas peale ning salat külma maitsetuma.

Šnitsli valmistamiseks löö ühte kaussi kaks muna, lisa piim ja sega segamini. Taldriku peale sega omavahel riivsai ja jahu. Haamerda liha õhemaks ning pehmemaks, et ta kiiremini läbi küpseks. Riivsaia suhe võiks olla suurem kui jahu oma. Kuumuta pannil õli ja veidi võid. Võta liha viil, kõigepealt keera mõlemalt poolt riivsaia-jahu segu seest läbi, siis muna sisse, siis veelkord riivsaia-jahu seest ning aseta pannile. Prae mõlemalt poolt kuni paneering on mõnusalt pruun. Maitsesta soola ja pipraga.

Kui kõik asjad on valmis, aseta nad taldrikule ja võibki sööma hakata :)




1 kommentaar:

  1. www.ayamkari.org Situs Sabung Ayam Online S128, Sv388, Dan KungFu Chicken !

    Menyediakan Siaran Sabung Ayam Terlengkap, Untuk Minimal Deposit di Agen Judi Sabung Ayam Bolavita 50ribu saja ..

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    VastaKustuta