Reede, 29. aprill 2011

Tomati-basiiliku bruchettad

Suvi on tulekul ja peab hakkama mõtlema nende ampsude peale, mida näiteks grillitud liha kõrvale pakkuda või niisama kerge lõunana süüa. Sest kes see selles kuumas ja palavas (ma hirmsasti loodan, et Eesti suvi ikka tuleb selline) väga rasket toitu ikka süüa tahab;) Ja eriti head on need bruchettad siis, kui hakkavad valmima esimesed oma aias kasvatatud tomatid, sest nendel on õige tomati maitse. Praegu poes olevad suured tomatid on mu meelest päris maitsetud. Nii et kui seda katet teha, soovitan kirsstomateid osta.
Retsept võetud kokaraamatust "Now You're cooking Italian".
Vaja läheb:
  • 1 ciabatta või lihtsalt pikk sai
  • 2 küüslauguküünt
  • 440g kirsstomateid
  • 1 väiksem punane sibul
  • 15g värsket basiilikut
  • 50ml oliiviõli
  • 15ml balsamiäädikat
  • soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
Viiluta sai/ciabatta umbes 2 cm paksusteks viiludeks ning prae pannil kummaltki poolt 2-3 minutit.
Edasi võib nüüd kahte moodi teha. Retsept ütleb, et tuleb röstida küüslauguküüned, ära koorida, püreestada ja määrida igale saiaviilule. Mina püreestasin küüslauguküüned lihtsalt sama kausi sisse, kuhu lisasin ka tükeldatud kirsstomatid, hakitud sibula ja basiiliku, balsamiäädika ja oliiviõli. Maitsetada segu soola ja pipraga ning serveerida röstitud saia kattena.

1 kommentaar:

  1. www.ayamkari.org Situs Sabung Ayam Online S128, Sv388, Dan KungFu Chicken !

    Menyediakan Siaran Sabung Ayam Terlengkap, Untuk Minimal Deposit di Agen Judi Sabung Ayam Bolavita 50ribu saja ..

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    VastaKustuta