esmaspäev, 31. detsember 2012

Jõulune granaatõuna-apelsini salat

Kellel jõulukapsast ja kõrvitsasalatist juba küll, siis leidsin internetist ühe põneva salati retsepti apelsini ja granaatõunaga. Algselt oli see spinatiga, aga kuna jõulumöllu vältel oli see meie poelettidelt otsa saanud, siis ainuke mis tundus värske oli Frillice salat. Kõik teised nägid välja nagu oleksid nädal aega kastmata olnud:(
Maitse poolest võib see salat küll mõnele liiga ebatavaline olla, sest tegu on pigem magusapoolse salatiga, millel juures mõned vürtsid.
Salatiks on vaja:
  • Originaalis 1 suur kimp spinatit, kuid ise pidin olude sunnil asendama selle Frillice salatiga
  • 2 suurt apelsini või mõni muu magusalt maitsev tsitruseline
  • 1 suur granaatõun
  • pool šalottsibulat, õhukeseks viilutatud
  • 1 tl värskelt hakitud roosmariini lehti
  • soola ja pipart maitsestamiseks
Kastme sisse läheb:
  • 1/4 tassi oliiviõli
  • 1 sl riivitud apelsini koort
  • 2 sl apelsini mahla
  • 2 tl riisi- või valgeveini äädikat
  • 2 tl Dijoni sinepit (Maille täistera Dijon)
  • 1 tl hakitud šalott sibulaid
  • 0,5 tl hakitud roosmariini
  • 1/4 tl meresoola
Sega kokku kastme ained ning vastavalt maitsele võid ka nende koguseid muuta.
Laota taldrikule pestud spinat / või mõni muu salat ning kalla üle poole koguse kastmega. Sega näppude vahel kaste mõnusasti lehtede vahele. Viiluta apelsin, haki šalott sibul ning puhasta granaatõun ja sega salati hulka. Maitsesta veel järelejäänud kastmega, soola, pipra ja roosmariiniga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar