teisipäev, 25. jaanuar 2011

Kaneeli- ja moonirullid

Kui ise ei viitsi taigna kallal mässata, siis pole mitte midagi lihtsamat, kui võtta sügavkülmast pärmi-lehttainas ja hakata pirukaid meisterdama :)
Vaja läheb:
  • Pärmi-lehttaigen
  • jahvatatud kaneel
  • mooniseemned
  • 50g võid
  • suhkur
  • 1 muna
Rulli tainas õhemaks ning lõika keskelt pooleks. Üks osa jäta moonirullide, teine kaneelirullide jaoks.
Sulata väikeses potis kuskil 50g võid ning määri taignalapid võiga üle. Seejärel raputa mõlemale taignalapile paras kiht suhkrut peale..ning siis ühele taignale raputa mooniseemneid, teisele kaneeli. 
Keera tainas rulli ning lõika rullist kuskil 1 cm paksused viilud. Aseta need küpsetuspaberile ja määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga.
Pane pirukad 220'C-ni eelkuumutatud ahju umbes 10-15 minutiks küpsema.

Süüa külma piimaga ;)

1 kommentaar:

  1. Hei Katre, ma mõtlein, et kui üldse keegi siis Sina võiksid ehk teada ja öelda, kas oled gluteenivabast Schäri jahust juhtunud ka kaneelirulle tegema? Kas teed midagi nende puhul teisiti kui nisujahust vanakooli-kaneelirullide puhul? Ja kas tulevad ikka samamoodi pehmed ja kohevad, "õiged"? :/

    VastaKustuta