pühapäev, 26. aprill 2009

Meemarinaadis sea sisefilee kauboikartulite ja ürdiporganditega

Et mu blogi ei oleks liiga ühekülgne, siis proovin aeg-ajalt lisada siia ka mõne toitvama prae. Seda rooga saab teha nii köögis praeahjus kui ka suvel väljas grillil.
Retsept
  • 300 g sea sisefileed
  • 0,5 pakki meemarinaadi (Santa Maria) või isegi vähem
  • 2 sl vedelat mett
  • Hoisin kastet
  • 4-5 kartulit
  • 2-3 porgandit
  • värsket basiilikut
  • 2 sl mangosalsat
  • 2-3 sl grillõli pintseldamiseks
  • ananassiglasuurkastet (Santa Maria)
  • kartulimaitseainet
Kõigepealt segada kokku marinaad. Pool pakki meemarinaadi, mesi ja maitse järgi Hoisin kastet. Kuigi originaalretseptis oli terve pakk meemarinaadi, siis minu jaoks oli selle maitse liiga vänge ja ma tegin marinaadi osas väikesed muudatused. Siinkohal annaksingi igaühele vabad käed, olenevalt sellest millise marinaadi isu parasjagu on :) Hoida liha 1 tund marinaadis.
Keeda kartulid poolvalmis, nõruta ja lõika sektoriteks. Raputa peale kartulimaitseainet ning õli ja sega nii, et kõik kartulid oleksid õliseguga kaetud.
Pane liha ja kartulid ahjuplaadile (fooliumile) ning küpseta 180'C ahjus (kuumal grillil). Pintselda liha aeg-ajalt ananassiglasuurkastmega ning küpseta seni kuni liha ja kartulid on valmis.
Samal ajal saad valmistada ürdiporgandid. Lõika porgandid tikusuurusteks ribadeks ja peenesta basiilik. Kuumuta kergelt grillõlis ja maitsesta mangosalsaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar