laupäev, 25. aprill 2009

Fetajuustu salat e. Kreeka salat

Väga kerge ja mõnus salat, mis sobib suurepäraselt suveõhtutel grillitud liha kõrvale või niisama kergeks lõunasöögiks. Salat sobib inimestele, kes söövad hea meelega sibulat ning kellel pole midagi ka kerge küüslaugu vastu :) Kõige olulisem selle salati tegemise juures on minu meelest õige kaste!
Retsept

  • pakk kirsstomateid
  • 1 pikk kurk
  • 2 punast sibulat
  • 200 g fetajuustu (õlis)
  • 125 g musti või rohelisi oliivi
Kaste
  • 1 dl oliiviõli
  • 3 sl punaveiniäädikat
  • 1 tl punet
  • 0,5 tl soola
  • 2-3 purustatud küüslauguküünt


Sega omavahel kõik kastmeained. Salati võib hakkida kohe taldrikule või siis valmistada suurema portsu ühte kaussi.
Kõigepealt lõika kurk pikkupidi pooleks ja viiluta lõigud taldrikule. Seejärel poolita kirsstomatid ja aseta kurgiviilude peale. Koori sibulad ja lõika õhukesteks ratasteks. Nõruta fetajuust ja lao fetakuubikud salatile. Nõruta oliivid ja lisa salatile. Vala üle kastmega. Serveerida kohe.
Head isu! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar