esmaspäev, 27. aprill 2009

Toscakook

Kook mandli- ja kookosefännidele. Väga lihtne ja maitsev kook, mis on parim samal päeval...kuigi minu meelest pole tal ka teisel päeval midagi viga. Iseasi, kas seda siis enam järgi on ;)
Retsept
Põhi
  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 1 1/2 dl suhkrut
  • 2 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 dl piima
Glasuur
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 spl jahu
  • 2 spl piima
  • 50 g kookoshelbeid
  • 100 g mandlilaaste
Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega hulka jahu ja küpsetuspubler. Lisa sulatatud või ja piim. Sega õrnalt ja vala 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi. Küpseta 200'C ahjus 20 minutit.
Samal ajal valmista glasuur. Selleks mõõda glasuuriained potti ja kuumuta segu pidevalt segades, kuni või ja suhkur on ära sulanud ning glasuur on ühtlaselt paks. Kui kook on 20 minutit ahjus olnud, võta ta välja, kalla glasuur koogile ning küpseta veel 10-15 minutit.
Et kook säiliks pehmena ka järgmine päev, tuleks ta ööseks panna õhukindlasse karpi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar