neljapäev, 3. september 2009

Kohupiima-kirsikook

Selle koogi valmistamiseks tuleb varuda aega...kuid see aeg on tulemust väärt! See mahlane kirsikook viib lihtsalt keele alla! Retsept jälle raamatust "100 kooki 2" :)

Põhi:
  • 1 pakk Juubeli tordipulbrit
  • 175 g võid
Täidis:
  • 500 g maitsestamata toorjuustu (Mascarpone)
  • 500 g kohupiima
  • 5 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 400 g kivideta kompotikirsse
Näpi toasoe või ja tordipulber purutaoliseks massiks. Teises kausis sega omavahel toorjuust, kohupiim, munad, suhkur ja vanillisuhkur.
Kuumuta ahi 175 kraadini. Võita 26-28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivormi põhi ja servad. Pudista 2/3 tainapurust vormi põhja. Vala peale kohupiimamass ja kata kirssidega. Pudista peale ülejäänud tainapuru.
Küpseta ahjus 1 tund ja 30 minutit. Enne vormi ära võtmist veendu, et kook oleks täielikult jahtunud, sest muidu võib ta laiali pudeneda. Kokaraamatus oli küll öeldud, et enne serveerimist külmikusse veel panna, kuid minule maitseb ta kui ta on kergelt soe veel...siis on kuidagi eriti mahlane :)

1 kommentaar:

  1. Nikmati kemudahan Deposit menggunakan Ovo di agen judi online www.bolavita.fun sekarang juga !

    www.bolavita.fun situs agen judi Online terpopuler yang sudah berdiri lama, AMan dan sudah terpercaya !

    Kini sudah menyediakan kemudahan deposit menggunakan OVO !

    Minimal Deposit hanya 50ribu saja !

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    VastaKustuta