Teisipäev, 18. jaanuar 2011

Kana-brokoli pirukas

Mõtlesin pikalt mida täna õhtul süüa teha. Kapis leidus igasuguseid asju, aga päris valmis toitu, mida võiks kohe sööma hakata, seal ei olnud. Leidsin kapist sushi meisterdamisest üle jäänud riisi, siis ühe pooliku koserveeritud šampinjonide purgi, kanafilee ja pooliku toorjuustu. Lõpuks meenus, et sügavas on mul ka veel külmutatud brokolit ja lehttaigen. Mõeldud - tehtud! Katsetasin täna kuidas tuleks välja kana-brokoli pirukas. Vist isegi tuli, sest ära ma ta sõin :)
Vaja läheb:
  • ~300 g kanafileed
  • 1 väiksem sibul
  • 2 küüslaugu küünt
  • pool purki konservšampinjone
  • 3/4 topsi Farmi naturaalset toorjuustu
  • brokoli
  • keedetud riis
  • kanapuljong
  • värske tüümian, murulauk
  • sool, pipar, köögivilja maitseaine
  • 1 külmutatud lehttaigen
  • 1 muna
  • riivjuustu
Võtsin suure wok-panni ja praadisin seal kõigepealt ära tükeldatud kanafilee, hakitud sibula ja küüslaugu. Kui segu hakkas juba pruunistuma lisasin brokoli, šampinjonid ja riisi. Maitsestada hakitud tüümiani, murulaugu, soola ja pipraga. Veel võib maitseks lisada kanapuljongit, kuid jälgida tuleb seda, et mass vedelaks ei läheks, sest kõige viimasena tuleb lisada toorjuust, mis niikuinii kogu segu veidi vedelamaks muudab. Kui segu on valmis tõsta pann tulelt ja valmista ette piruka põhi.
Selleks võta sulatatud lehttainas ja laota küpsetuspaberile. Rulli tainas nii õhukeseks ja suureks, kui suurt pirukat just ise tahad :) Aseta poole taigna peale tehtud täidis ning keera teine taigna pool sinna peale. Suru ääred kenasti kokku ning määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga.
Pane kuskil 10-15 minutks ahju. Kui näed, et pirukas hakkab kergelt pruunistuma, võta ta korra välja, pane peale riivjuust ja lükka tagasi ahju. Võta välja, kui tainas on kuldpruun ning juust mõnusalt sulanud. Lase veidi jahtuda ja võidki sööma hakata!:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar