Reede, 11. jaanuar 2013

Granaatõuna-mandli ja pähkli-kirsi muffinid

Siinkohal suur tänu minu täditütrele, kes jagas lahkesti oma magusat muffinitaigna retsepti, kuhu sisse võib igaüks siis oma soovi järgi segada kas rosinaid, šokolaadi, pähkleid jne. Kuna mul oli külmkapis parasjagu üks granaatõun, siis mõtlesin, et miks mitte kasutada seda muffini täidisena...tulemus oli ülihea!
Muffini tainas:
  • 150g sulatatud võid
  • 2 muna
  • 2 dl suhkurt
  • 3 tl vanillisuhkurt
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl piima / võib ka pooleks hapukoorega
  • 1/2 sidruni värskelt pressitud mahl
  • sisuks - granaatõun, mandlilaastud, sarapuupähklid, kuivatatud kirsid


Vahusta munad suhlruga ning lisa juurde sulatatud või, vanillisuhkur, küpsetuspulber ning jupi haaval jahu. Sega ühtlaseks massiks ning lisa piim (soovi korral võid teha piimakoguse pooleks hapukoorega).
Sellest taignaretseptist saab täpselt 12-kohalise muffinivormi täie tainast.
Kuna tegin kahte erinevat sorti muffineid, siis nüüd jagasin taigna kahte kaussi.
Ühte kaussi pigistasin juurde veel sidruni mahla ja lisasin purustatud sarapuupähklid ning kuivatatud kirsid ja segasin läbi.
Teise kaussi panin mandlilaastud koos puhastatud granaatõuna seemnetega.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 225'C juures ~15 minutit.
Ja hakka maiustama!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar